Wanneer je als ondernemer producten verkoopt, moet je over een aanzienlijke voorraad beschikken. Je wilt immers snel kunnen leveren wanneer iemand een bestelling plaatst. Indien je hier niet in slaagt, is de kans namelijk groot dat de klant zijn bestelling voortaan bij een andere partij plaatst. Niet iedere ondernemer heeft genoeg financiële reserves om te zorgen voor een flinke voorraad. Hierdoor kan jouw bedrijf mogelijk niet groeien. Ben je op zoek naar manieren om toch te zorgen voor voldoende voorraad? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst vertellen wij jou namelijk hoe je jouw voorraad het beste financiert met voorraadfinanciering.

Kies voor zakelijk financieren
Tegenwoordig zijn er verschillende vormen van zakelijk financieren mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een zakelijke lening afsluiten. Deze financieringsvorm is voornamelijk interessant wanneer het gaat om een langlopende financiering, zoals de aankoop van een machine of een bedrijfspand bijvoorbeeld. Voor het financieren van jouw voorraad is een zakelijke lening niet de meest logische keuze. Je kunt dan beter voor zakelijk krediet kiezen. Er wordt in dat geval een geldbedrag voor jou klaargezet. Het geld neem je op zodra je het nodig hebt. Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag en wanneer je het opneemt. Met zakelijk krediet beschik je dus altijd over voldoende geld om jouw voorraad te financieren.

Een werkkapitaalfinanciering
Wil je zakelijk krediet gebruiken om tijdig betalingen te kunnen verrichten? Kies dan voor een werkkapitaalfinanciering. Werkkapitaal is het kapitaal dat je als ondernemer nodig hebt om mee te ‘werken’ en rekeningen bij producenten of leveranciers te betalen. Het gaat hierbij dus om geld waarmee je op korte termijn aan jouw betalingsverplichtingen kunt voldoen. In feite is het dus niets anders dan een kortlopende lening. De kredietverstrekker zet het geleende geldbedrag voor jou klaar en jij kunt het geld gebruiken wanneer je het nodig hebt. Op deze manier zorg je er dus altijd voor dat je geld achter de hand hebt om jouw voorraad te financieren.

Factoring
Niet iedereen vindt het prettig om een werkkapitaalfinanciering af te sluiten. Gelukkig is dit niet noodzakelijk om ervoor te zorgen dat jij jouw voorraad kunt financieren. Je kunt jouw werkkapitaal namelijk ook verhogen door middel van factoring. In dat geval worden facturen voorgefinancierd. Dit is onder meer mogelijk bij de online kredietverstrekker New10. Zij werken samen met Payt om geautomatiseerd debiteurenbeheer te integreren met zakelijk krediet. Payt zorgt in dit geval voor debiteurenbeheer en snelle betaling van facturen, terwijl New10 op zijn beurt de openstaande facturen financiert. Op deze manier heb jij als ondernemer genoeg financiële ruimte om te investeren in de groei van jouw bedrijf.