Tijdens werkzaamheden kan het gebeuren dat er schade veroorzaakt wordt. Je bent bijvoorbeeld als verhuisbedrijf aan het werk bij een klant. Tijdens het laden van bijvoorbeeld een duur meubelstuk raakt het beschadigd, door vallen of stoten. Hoewel dit een situatie is die je natuurlijk altijd wilt voorkomen, kan zoiets altijd zomaar gebeuren. Dan is het fijn om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben, want hiermee zijn financiële risico’s goed verzekerd. Bij bijvoorbeeld Univé is zo’n verzekering eenvoudig af te sluiten via de website van deze verzekeraar. Zo kun je met een gerust hart weer aan het werk en doen waar je passie ligt.

Gedekt voor schade in heel Europa

Het is in de meeste gevallen niet verplicht om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Toch wordt dit ten zeerste aangeraden, omdat een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje zit. In het gunstigste geval kom je er met de klant goed uit en is de gebeurtenis snel weer vergeten. De gevolgen van een ogenschijnlijk klein ongelukje kunnen echter ook dusdanige proporties aannemen dat het zelfs tot faillissement van je bedrijf kan leiden. Dit soort problemen moet je voor willen zijn. Dat doe je dus het beste met een AVB op zak, waarmee een groot aantal soorten schades verzekerd zijn. Denk aan schade die is veroorzaakt door milieuverontreiniging, schade door cybercrime en schade die is ontstaan door een gebrekkig product. De dekking geldt overigens niet alleen voor Nederland, maar voor in heel Europa.

Vul basisverzekering aan met Constructie All Risk verzekering

Naast de basisverzekering zijn er eventueel nog aanvullende verzekeringen af te sluiten. Eén daarvan is de Constructie All Risk verzekering. Hiermee ben je verzekerd voor schade gedurende bouw- en/of onderhoudswerkzaamheden. Diefstal van materialen valt tevens onder deze CAR-verzekering. Deze optie is een aanrader voor onder meer aannemersbedrijven en bedrijven actief in de installatietechniek. Dit pakket komt samen met een eigen risico van € 250. Om te besparen op de kosten kun je gebruikmaken van een pakketkorting, die op kan lopen tot 10%. Heb je 10 of meer schadeverzekeringen bij Univé, dan profiteer je van de hoogst mogelijke korting. Om je te helpen een afgewogen keuze te maken, staat de klantenservice van deze verzekeraar 24/7 voor je klaar.

Zo sluit je zelf online pakket van je keuze af

Je kunt gemakkelijk zelf de AVB afsluiten dankzij de onlinetool van Univé. Hiervoor hoef je slechts 6 stappen te doorlopen. Allereerst voer je het KVK-nummer in. Dat houdt automatisch in dat je dus geregistreerd dient te zijn bij de Kamer van Koophandel. Zonder dit nummer kom je niet verder. Met het invoeren ervan zie je gelijk je bedrijfsnaam en bijbehorende rechtsvorm in beeld komen. Eronder geef je aan of je personeel in dienst hebt of weleens personeel inhuurt. Tot slot laat je weten of je bedrijfsmatig gebruikmaakt van vrijwilligers. De volgende stap is het berekenen van de premie. Dit wordt automatisch voor je gedaan. Als dat om de één of andere reden niet mogelijk is, dan krijg je een pop-up melding dat het ’t beste is om contact op te nemen met een adviseur van Univé.