Tips voor het kiezen van een financiële planner

Een financieel planner kan een onschatbare adviseur voor u zijn terwijl u aan uw financiële doelen en dromen werkt. Een goede financieel adviseur kan optreden als quarterback voor uw team van adviseurs, samen met uw belastingadviseur, verzekeringsagent enz. Om ervoor te zorgen dat de verschillende onderdelen van uw financieel plan samenwerken.

De meeste mensen kunnen wel wat hulp gebruiken om hun financiële huishouding op orde te houden. Wanneer moet u een financieel adviseur inhuren? Sommige mensen huren financiële planners alleen in als ze advies nodig hebben over een specifiek onderwerp, zoals sparen voor de universiteit, schulden afbetalen of een aanbod voor vervroegd pensioen evalueren. Anderen huren een financiële planner in om een ​​uitgebreid plan te voltooien en dat plan jaarlijks te controleren. Wat uw reden ook is om een ​​financieel planner in te huren, een van de grootste voordelen van het werken met een financieel expert is de extra motivatie die u nodig heeft om uw financiële doelen te bereiken.

Een zorg bij het inhuren van een financiële professional is dat iedereen zich financieel adviseur kan noemen. In tegenstelling tot advocaten en CPA’s – waar u een examen moet afleggen en een specifieke opleiding moet hebben gevolgd voordat u zich als CPA of advocaat kunt voordoen – zijn er geen dergelijke vereisten voordat u zichzelf een financieel planner kunt noemen.

Er zijn echter enkele aanduidingen op het gebied van financiële planning die helpen om ervaren, opgeleide financiële professionals te onderscheiden van anderen die mogelijk geen kwalificaties hebben. Enkele van de benamingen waarnaar moet worden gezocht, zijn onder meer:

Certified Financial Planner (CFP) – om een ​​CFP te zijn, moet u voldoen aan een opleidingsvereiste waaruit blijkt dat u kennis heeft van alle gebieden van financiële planning, u moet slagen voor een examen en u moet drie jaar relevante ervaring hebben voordat u kunt deelnemen jezelf uit als een GVB. GVB’s moeten zich ook houden aan een ethische code die wordt afgedwongen door de CFP-raad.

Incassobureau nodig? Klik hier voor het perfecte overzicht op Incassobureau Pro

Sparen en leven – Financiële koers

Deze quote is voor zover ik weet origineel en weerspiegelt iets wat ik echt geloof. Het zijn misschien niet allemaal geweldige dingen, maar toch zijn spaargelden heel erg belangrijk, zo belangrijk dat ze een constante zijn in de geschiedenis van de financiën, te beginnen vanaf de oude stad Babylon tot in onze dagen.

In deze tijden hebben wij als normale mensen meer geld dan we in de hele geschiedenis hadden en hebben we meer mogelijkheden om ze veel sneller te verzenden dan dat we ze verdienen. Dat is niet per se een probleem, ook al is het een ding om over na te denken, maar het feit dat we zoveel mogelijkheden hebben om het geld uit te geven, zorgde ervoor dat we eerst negeerden wat we thuis van onze ouders leerden toen we nog jonge kinderen waren, en daarna vergeten Al met al het feit dat we van tijd tot tijd wat geld opzij moeten zetten in een spaarpot.

Sommige mensen zullen misschien zeggen dat als iemand $ 1000 op een bank zet vanwege de inflatie en de laatste tijd, met onze recessie, over een jaar, we minder zullen hebben dan onze rente zou kunnen compenseren, en ik ben het volledig met die mensen eens. Geld op een bank zetten is geen investering, je raakt ze alleen kwijt. Maar nogmaals, je moet deze essentiële gewoonte creëren, een gewoonte om geld opzij te zetten, want zelfs als je een deel van dat geld verliest, is het beter om de rest te hebben en niet alles aan verschillende dingen uit te geven.

Een andere zeer belangrijke reden om deze gewoonte te leren, is dat het juiste moment zal komen dat je een kleine schat hebt en die schat kunt gebruiken voor iets dat je leuk vindt, of dat je het kunt investeren in iets dat je meer geld zal opleveren, zoals sommige aandelenacties. met dividenden of een huis dat u gaat huren, of wie weet welke andere soorten zaken of investeringsmogelijkheden uw weg zullen vinden.

Kansen liggen altijd op de loer en zoeken naar mensen die er klaar voor zijn. Om klaar te zijn, moet je een kans kunnen herkennen, maar ook van die kans kunnen profiteren. Anders zul je aan het eind van de dag alleen maar zeuren dat er zoveel kansen voor je neus voorbijgingen, maar dat je niet genoeg geld had om ze te grijpen.

De top 10 steden die je gezien moet hebben – en een extra bonus voor jou

Ga niet op vakantie zonder dit To The End te lezen! Sommige steden zijn gewoon zo geweldig dat je ze gewoon op een bepaald moment in je leven moet zien. De meeste zijn zelfs nog indrukwekkender dan je je kunt voorstellen, omdat je de sfeer niet kunt absorberen door er alleen maar over te lezen – je moet er zijn om de sfeer te ervaren.

Maak je geen zorgen als je erover nadenkt hoe je je in vredesnaam kunt veroorloven om al deze geweldige bestemmingen te bereiken – ik heb een oplossing voor je. Laten we voorlopig de top 10 steden ter wereld ontdekken die u gezien moet hebben, en uw eerste bestemming bepalen.

Om de beste bezienswaardigheden in het prachtige Londen te zien, is er een groot aantal tours waaraan u kunt deelnemen. Als u liever uw eigen weg gaat, zijn er tal van toeristische informatiecentra om u te begeleiden naar waar u heen wilt.

Welke je ook kiest, hier zijn slechts enkele van de beste bezienswaardigheden die je in Londen kunt zien, die je gewoon niet wilt missen: Tower of London, Westminster Abbey, Big Ben, Buckingham Palace, Windsor Palace en de Theems. Londen staat vol met kastelen, kerken en kathedralen, en omdat het allemaal zo historisch en majestueus is, zou het een reis zijn om nooit te vergeten.

Als je Parijs gaat bezoeken, wil je enkele van de beroemde bezienswaardigheden verkennen. Of het nu een gemoedstoestand is, of dat het de stad zelf is, de romantiek die met de stad wordt geassocieerd, zal je in de ban doen van de atmosfeer. Het is een prachtige stad met een aantal plaatsen die je niet mag missen.

Hier is een lijst met uw bezienswaardigheden in Parijs die u niet wilt missen: de Eiffeltoren, het Louvre en natuurlijk de Mona Lisa. Parijs verdient zeker zijn plaats in de top 10 van steden die u gezien moet hebben in de wereld.