Deze quote is voor zover ik weet origineel en weerspiegelt iets wat ik echt geloof. Het zijn misschien niet allemaal geweldige dingen, maar toch zijn spaargelden heel erg belangrijk, zo belangrijk dat ze een constante zijn in de geschiedenis van de financiën, te beginnen vanaf de oude stad Babylon tot in onze dagen.

In deze tijden hebben wij als normale mensen meer geld dan we in de hele geschiedenis hadden en hebben we meer mogelijkheden om ze veel sneller te verzenden dan dat we ze verdienen. Dat is niet per se een probleem, ook al is het een ding om over na te denken, maar het feit dat we zoveel mogelijkheden hebben om het geld uit te geven, zorgde ervoor dat we eerst negeerden wat we thuis van onze ouders leerden toen we nog jonge kinderen waren, en daarna vergeten Al met al het feit dat we van tijd tot tijd wat geld opzij moeten zetten in een spaarpot.

Sommige mensen zullen misschien zeggen dat als iemand $ 1000 op een bank zet vanwege de inflatie en de laatste tijd, met onze recessie, over een jaar, we minder zullen hebben dan onze rente zou kunnen compenseren, en ik ben het volledig met die mensen eens. Geld op een bank zetten is geen investering, je raakt ze alleen kwijt. Maar nogmaals, je moet deze essentiële gewoonte creëren, een gewoonte om geld opzij te zetten, want zelfs als je een deel van dat geld verliest, is het beter om de rest te hebben en niet alles aan verschillende dingen uit te geven.

Een andere zeer belangrijke reden om deze gewoonte te leren, is dat het juiste moment zal komen dat je een kleine schat hebt en die schat kunt gebruiken voor iets dat je leuk vindt, of dat je het kunt investeren in iets dat je meer geld zal opleveren, zoals sommige aandelenacties. met dividenden of een huis dat u gaat huren, of wie weet welke andere soorten zaken of investeringsmogelijkheden uw weg zullen vinden.

Kansen liggen altijd op de loer en zoeken naar mensen die er klaar voor zijn. Om klaar te zijn, moet je een kans kunnen herkennen, maar ook van die kans kunnen profiteren. Anders zul je aan het eind van de dag alleen maar zeuren dat er zoveel kansen voor je neus voorbijgingen, maar dat je niet genoeg geld had om ze te grijpen.