Een financieel planner kan een onschatbare adviseur voor u zijn terwijl u aan uw financiële doelen en dromen werkt. Een goede financieel adviseur kan optreden als quarterback voor uw team van adviseurs, samen met uw belastingadviseur, verzekeringsagent enz. Om ervoor te zorgen dat de verschillende onderdelen van uw financieel plan samenwerken.

De meeste mensen kunnen wel wat hulp gebruiken om hun financiële huishouding op orde te houden. Wanneer moet u een financieel adviseur inhuren? Sommige mensen huren financiële planners alleen in als ze advies nodig hebben over een specifiek onderwerp, zoals sparen voor de universiteit, schulden afbetalen of een aanbod voor vervroegd pensioen evalueren. Anderen huren een financiële planner in om een ​​uitgebreid plan te voltooien en dat plan jaarlijks te controleren. Wat uw reden ook is om een ​​financieel planner in te huren, een van de grootste voordelen van het werken met een financieel expert is de extra motivatie die u nodig heeft om uw financiële doelen te bereiken.

Een zorg bij het inhuren van een financiële professional is dat iedereen zich financieel adviseur kan noemen. In tegenstelling tot advocaten en CPA’s – waar u een examen moet afleggen en een specifieke opleiding moet hebben gevolgd voordat u zich als CPA of advocaat kunt voordoen – zijn er geen dergelijke vereisten voordat u zichzelf een financieel planner kunt noemen.

Er zijn echter enkele aanduidingen op het gebied van financiële planning die helpen om ervaren, opgeleide financiële professionals te onderscheiden van anderen die mogelijk geen kwalificaties hebben. Enkele van de benamingen waarnaar moet worden gezocht, zijn onder meer:

Certified Financial Planner (CFP) – om een ​​CFP te zijn, moet u voldoen aan een opleidingsvereiste waaruit blijkt dat u kennis heeft van alle gebieden van financiële planning, u moet slagen voor een examen en u moet drie jaar relevante ervaring hebben voordat u kunt deelnemen jezelf uit als een GVB. GVB’s moeten zich ook houden aan een ethische code die wordt afgedwongen door de CFP-raad.

Incassobureau nodig? Klik hier voor het perfecte overzicht op Incassobureau Pro