Interieurtrends en gadgets zijn tegenwoordig onafscheidelijk. Niets is leuker dan technische snufjes in jouw interieur. Heb jij al smart verlichting, een elektrische stofzuiger, slimme deurbel en een smart homespeaker? Is jouw raamdecoratie al smart? Lees hier meer over de verassende voordelen van elektrische rolgordijnen. Waarom zijn automatische rolgordijnen onmisbaar in jouw interieur?

Waarom kiezen voor een elektrisch rolgordijn?

Gemak is steeds belangrijker voor ons. Het elektrisch rolgordijn wordt aangedreven door een stille motor en zorgt voor ultiem comfort & bedieningsgemak. Een Somfy elektrisch rolgordijn wordt standaard geleverd met batterijmotor, batterijhouder, batterijen, oplader en handzender.

Stel je voor: jij bent hard aan het werk met codering in jouw thuiskantoor, maar de zon komt naar binnen op je beeldscherm. Jij zegt ‘Hi Google, rolgordijnen sluiten’, waarna de rolgordijnen geruisloos sluiten. Jij hebt geen last meer van het licht in jouw beeldscherm en je hoefde niet eens op te staan!

Voordelen van een elektrisch rolgordijn:

 • Gemak en comfort
 • Bedien meer rolgordijnen tegelijk
 • Luxueus en stijlvol
 • Ideaal voor hoge ramen
 • Stille motor is niet zichtbaar
 • Verduisterend rolgordijn met zijgeleiding voor de slaapkamer
 • Lichtdoorlatende stof voor de woonkamer
 • Meer dan 200 keuzes stof kleur

Hoe kun je een elektrisch rolgordijn bedienen?

Waar je standaard rolgordijnen handmatig met een ketting bedient, bedien je de slimme rolgordijnen elektronisch. Je kunt kiezen voor een rolgordijn met wandschakelaar, afstandsbediening of bediening via je telefoon met app. Maar de meest toffe bedieningswijze is met je stem via Google Home, Siri of met Amazon Alexa.

 1. Afstandsbediening
 2. Wandschakelaar
 3. Een applicatie
 4. Alexa
 5. Google Home
 6. Google Assistent

Wat zijn de meest populaire slimme rolgordijnen?

De trends in het interieur veranderen elk seizoen weer. Welke rolgordijnen zijn op dit moment het meest populair?

 1. Zelf op maat samenstellen.Nog een voordeel is dat je het smart rolgordijn helemaal naar wens kan samenstellen. Je bepaalt niet alleen de afmetingen, maar ook de opties en uitvoeringen. Echt maatwerk dus! Het past hierdoor altijd precies en is bovendien vaak de mooiste oplossing. Zo hebt je geen kieren langs de zijkanten en functioneert het gordijn beter. Ook bepaal je zelf diverse eigenschappen van het rolgordijn, zoals de kleur en de stof, zodat het altijd past bij jouw interieur.
 1. Kies de kleur van jouw elektrische rolgordijn
 2. Kies de gewenste stof (transparant, verduisterend of semi-transparant)
 3. Wil jij een rolgordijn met of zonder zijgeleiding, d.m.v. een u-profiel of staaldraad?
 4. Ga voor een standaard onderlat of een beklede onderlat

Vind je het spannend om zelf in te meten? Laat dan gratis een expert voor jouw inmeten. Je kunt jouw gordijnen laten inmeten bij jou aan huis door een inmeetafspraak in te plannen.

 • Kleur okergeel: Okergeel is een warme kleur en staat eigenlijk bij alles mooi, maar met name bij houten vloeren en meubels. Raamdecoratie is een manier om sfeer te brengen in een ruimte. Een okergeel rolgordijn zorgt dus voor een warme uitstraling. Okergeel wordt vaak gecombineerd met aardekleuren, zoals roestbruin, legergroen, maar ook met zwart.
 • Industrieel rolgordijn: Heb jij een industriële stijl? Wat hierbij perfect past zijn donkere rolgordijnen met een antraciet tint en metalen ketting. Erg stoer en het benadrukt strakke lijnen die zo goed passen bij een industriële stijl.
 • Rolgordijn met Somfy motor. Er zijn verschillende aanbieders, maar Somfy springt er bovenuit. Dankzij de goede prijs-kwaliteit verhouding, de stille motor en de vele opties is dit het populairste merk in smart rolgordijnen.