De actuele koers van zilver en goud is altijd in beweging en is afhankelijk van alle transacties die wereldwijd plaatsvinden. Het inkopen en verkopen van zilver en goud over de gehele wereld heeft dus invloed op de koers. Uit al deze transacties wordt deze koers dus gevormd. Het verschil wordt genomen tussen de vraag- en de biedprijs, én de transactieprijs. De middenkoers zal lager liggen wanneer het populair wordt om zilver en goed te verkopen en dan zal de prijs dus hoger liggen wanneer er maar weinig wordt verkocht. Doordat de coronapandemie wereldwijd gevolgen heeft is dit ook zichtbaar in de zilver en goud koers. Als je mee wilt beleggen dan kun je zilver en goud kopen online.

Grafiek van goud en zilver

De zilverprijs in de zilverkoers grafiek zie je duidelijk stijgen sinds het begin van het coronavirus. Zilver heeft zelfs het hoogste niveau behaald sinds 2013, en is hierdoor zelfs verdubbeld in prijs. Goud loopt daarbij niet achter en stijgt ook mee. Er worden dus ook hoogtepunten bereikt in de goudprijs. Wanneer het onrustig is op de beurs, is het investeren in zilver en goud namelijk een populair en veilige investering. De beurs is natuurlijk zeer onrustig geweest en door alle ophef rondom het coronavirus zie je dit terug in de zilverkoers en goudkoers. Veel bedrijven doen het of zeer goed, of gaan failliet. Doordat de beurs sinds het begin van het coronavirus zo heftig op en neer is gegaan zie je de duidelijke overstap naar het beleggen in goud en zilver.

Invloed op de zilverprijs

Naast de onrustige beurs hebben meer factoren invloed op de prijs van goud en zilver. De industrie die het op sommige vlakken ontzettend goed doet en op sommige vlakken slecht bijvoorbeeld. Men gaat ervan uit dat de wereldeconomie na de coronapandemie snel zal herstellen. Hierdoor zal zilver op een andere manier gebruikt worden. Zilver heeft namelijk ook toepassingen in de industrie. Waar de zilverprijs in de eerste coronagolf gigantisch steeg zal de langdurige effecten van deze pandemie ook zichtbaar zijn in de zilverkoers door deze verwachting. Ervan uitgaande dat de instructie na de pandemie weer volop aan de gang gaat zal er meer zilver gebruikt worden. Deze redenering zorgt ervoor dat de prijs van zilver fluctueert met alle veranderingen in de wereld en de ontzettend hoge zilverprijs van dit moment.

Invloed op de goudprijs

Goud staat erom bekend een stabiele belegging te zijn. Zeker wanneer de beurs onrustig is, zullen veel beleggers hun aandelen veilig stellen door goud te kopen. De coronapandemie heeft hier zeker invloed op gehad. De beurs is aan het begin van de pandemie ingestort waarbij veel mensen goud hebben ingekocht. De beurs heeft zich daarna hersteld maar mensen zijn goud en zilver blijven kopen. Hierdoor is goud in tijden niet zo duur geweest. Waarin goud iets rustiger is gestegen dan de prijs van zilver, zie je in de afgelopen periode dat de goudprijs op zijn hoogst is geweest. De invloed van een pandemie op de beurs is dan ook zeker merkbaar geweest.